TATABÁNYAI ÉLTES MÁTYÁS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA

OM azonosító: 101905
Cím: Tatabánya, Bánhidai ltp. 408.
Telefon: 34/301-100
Fax: 34/301-100
E-mail: eltes.iskola@gmail.com
Honlap: www.eltes-tatabanya.sulinet.hu
Intézményvezető: Bacsó Ágnes


Pályaválasztási rendezvények időpontjai (nyílt nap)

2018. november 20-22. (kedd-csütörtök) 8:50 - 13:20 között látogatható a székhelyintézmény, valamint a gyakorlati oktatási helyek, melyekhez kérünk előzetes bejelentkezést.


Induló képzési formák

A SZAKKÉPESÍTÉS (KÉPZÉSI PROGRAM) JELLEMZŐK
MEGNEVEZÉSE OKJ AZONOSÍTÓ SZÁMA KÉPZÉS IDŐTARTAMA (ÉV)
1. Lakástextil-készítő OKJ 21 542 01 1+2 A fiatalok megtanulják a varrott technikával készült lakástextíliák elkészítését, a ruhaipari gépek biztonságos üzemeltetését.
2. Parkgondozó OKJ 21 622 02 1+2 Olyan parkgondozókat képezünk, akik a közterületek, parkok, házi- és hétvégi kertek, gondozási, ápolási teendőit elvégzik.
3. Bevontelektródás kézi ívhegesztő OKJ 31 521 01 1+2 A gépek biztonságos üzemeltetésével együtt sajátítják el a különböző minőségű anyagok összehegesztésének technikáit.
4. Udvaros
+ Kert-és parkápoló
+ Irodatechnikai eszközök használata
2+2 Készségfejlesztő Iskolai oktatás értelmileg akadályozott tanulóknak


Iskolánkban a szakmaszerzés előfeltétele az egy éves előkészítő évfolyam elvégzése, mely alatt heti 7 órás szakmai alapozó ismeretek oktatásával készítjük fel a tanulókat, a sikeres vizsgára.
A készségfejlesztő osztályban az ismeretek bővítése és az önállóság növelése a fő célkitűzésünk.


Felvételi eljárás

A jelentkezés feltétele az általános iskola 8. osztályának elvégzése.
Az intézménybe való jelentkezés jogosultsága a tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottság véleménye alapján lehetséges.
A jelentkezési lapok beküldési határideje 2019. február 18. (hétfő)


Iskolánk

Szakiskolánk több mint 50 éves múlttal rendelkező gyógypedagógiai intézmény, ahol rész-szakképesítés keretében OKJ-s bizonyítvány megszerzését biztosítjuk.
Gépészeti, mezőgazdasági és könnyűipari ágazatokban tudjuk a tanulásban akadályozott tanulókat fogadni. Jól felszerelt varroda, kertészeti tangazdaság, valamint gépész tanműhely segíti a diákokat a gyakorlati tananyag magas szintű elsajátításában.
Az OKJ-s vizsga eredményes megszerzését szakmailag, módszertanilag felkészült oktatók segítik. A tanulók szakmai fejlesztése mellett hangsúlyt fektetünk a munkába állásukhoz szükséges ismeretek átadására, kitartásuk növelésére.
Az iskolában folyó nevelést, oktatást szervezett szakmai utak, szakkörök, képességfejlesztő foglalkozások színesítik. Emellett hangsúlyt kap a mindennapos testmozgás, a diákok állóképességének és fittségének a fejlesztése, melyhez az előkészítő évfolyam úszásoktatása is hozzájárul. Színes programok szervezésével kívánjuk tanulóinkat élményekhez juttatni.
Iskolánk ingyenesen biztosítja a tanulók számára a tankönyveket, valamint étkezési hozzájárulást az arra jogosultak számára.

GYERE HOZZÁNK!     TANULJ NÁLUNK!     VÁRJUK JELENTKEZÉSED!