LAUNAI MIKLÓS REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM

Cím: 2544 Neszmély, Petőfi Sándor u. 10.
Telefon: (34)-451-765; Tel./Fax: (34)-550-022
Email: launaimiklos.iskola@gmail.com
http://altisk-neszmely.sulinet.hu
OM azonosító: 201695


Pályaválasztási rendezvények időpontjai (nyílt nap)

Bemutatkozó kisfilmek:


Induló képzési formák művészeti szakgimnázium, párhuzamos művészeti képzés

Tanulmányi terület kódja

Szakmacsoport

Képzési idő (év)

A szakképzési évfolyamok elvégzése után megszerezhető szakképesítés megnevezése

A szakképesítés megszerzéséhez szükséges végzettség

Felvehető létszám

0001

művészeti

5 év

Képző és iparművészeti munkatárs – művészeti grafikus

érettségi

23 fő

0002

művészeti

5 év

Képző- és iparművészeti munkatárs – szobrász

érettségi

6 fő


Felvételi eljárás:

Az általános iskolai tanulmányi eredmény és rajzi képességfelmérés alapján történik.

Iskolánk:

A Launai Miklós Református Iskola összetett intézmény, ahol általános iskola, alapfokú művészeti iskola, és művészeti szakgimnázium működik párhuzamosan. Iskolánk alapítója a Tatai Református Egyházközség, mely 2012. szeptember 1-jétől vállalta fenntartásunkat. Épületünket Makovecz Imre tervezte, mely 1991-ben került átadásra. 2018 és 2019 nyarán teljes felújításon esett át az épület. A nagyon impozáns, gyönyörű épületünkre büszkék vagyunk. Iskolánk nagy előnye a barátságos környezet és családias hangulat. Egyházi iskola vagyunk, ezért református és katolikus hittan között kell választaniuk tanulóinknak.

 

A szakmai tárgyak keretében a rajzi készség fejlesztésével párhuzamosan grafika szakosainknak lehetőséget biztosítunk a hagyományos grafikai technikák, valamint a számítógépes grafikai programok biztos kezelésének elsajátításához. A szobrász szakon a tanulók a különösen fontos mintázáson túl foglalkoznak gipszöntéssel, makett készítéssel, kőfaragással, különféle formázásokkal és sokszorosítással. A diákok felkészülését a szakmai tantárgyak mellett számos kulturális eseményen való részvétellel is színesítjük, ugyanis iskolánk fontosnak tartja, hogy diákjai széles látókörrel rendelkezzenek a hazai művészeti élettel kapcsolatban. Ezt a célt szolgálja az Erasmus+ programban való részvételünk is, melynek eredményeként, nyertes pályázatainknak köszönhetően tanulóink és tanáraink külföldi tanulmányúton vehetnek részt Bécsben és Milánóban.

 

  • tanórán kívüli elfoglaltságok, programok

A művészeti oktatás mindenképpen a tehetséggondozásról szól, hiszen szeretnénk, ha tanulóink nem csak a művészeti egyetemekre, hanem más felsőoktatási intézményekbe is felvételt nyernének, ezért a tehetséggondozást kiemelt feladatunknak tekintjük.

 

  • kollégiumi elhelyezés biztosítása

Iskolánk saját kollégiummal nem rendelkezik, de lehetőség van Tatabányán kollégiumba felvételt nyerni külön egyeztetés alapján.

 

  • iskolai hagyományok

Iskolánk névadójáról elnevezett napunk mindig remek hangulatú, egészség és sportnapjaink is kiváló programokkal telnek.

 

  • nemzetközi kapcsolatok

Iskolánk rendszeres nyertese a Határtalanul pályázatoknak. Testvériskolánk a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Líceum 2014 óta. Közös művészeti projektjeink maradandó élményeket adnak.

 

ERASMUS+ pályázataink is nyertesek, Bécs és Milánó várja diákjainkat háromhetes grafikai szakmai gyakorlatra.